Borș tradițional pescăresc

“Folosim crap de Dunăre, legume, rădăcinoase, borş de putină, pe care-l “stropim” cu puţin oţet. Eviscerăm peştele, îl curăţăm, păstrăm capul, şira şi coada, pe care le punem la fiert şi obţinem o supă concentrată de peşte. În borş punem şi hamsii proaspete, să aducem puţin… parfum de mare crapului nostru dunărean. Legumele – ţelină, morcov, ceapă, păstârnac – le înăbuşim separat un pic, apoi strecurăm supa de peşte şi le punem la fiert în ea. Tăiem peştele în fileuri subţiri, de 100 g fiecare, şi le adăugăm la fiert. La sfârşit, abia, adăugăm borşul de patina (fierbinte) şi leuşteanul”.
Borș din pește (crap de Dunăre, hamsii), cu legume (țelină, morcov, ceapă, păstârnac), acrit cu borș de putină. 

(500 g) – pește sălbatic