× Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti Politica de cookies.
160 lei

Calcan de Marea Neagră prăjit/ la plită cu mămăligă și sos de usturoi

Calcanul se prinde în Marea Neagră, cu ajutorul unui vas de pescuit care se numește „calcanieră”. Există mai multe tehnici de a-l prepara, între care și „coacerea în suc propriu” în „turbotieră” (de la „turbot”, calcan, în limba franceză). Noi ți-l recomandăm însă gătit la plită sau prăjit în tigaie. Fără a-i îndepărta „nasturii” caracteristici (un fel de ținte osoase care sunt răspândite pe una dintre părțile corupului), calcanul se frige pur și simplu pe plită (ori în tigaie), întors ambele părți. Se serveste cu diferite garnituri, cu sosuri sau cu mix de salate.

(400 g) – peşte sălbatic