×
Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti Politica de cookies.
O rețetă care pune în valoare midiile și rapanele de Marea Neagră, suficient de iute, la prima înghițitură, încât să o simți nu doar pe limbă, ci și în nări și în ochi, ciorba asta de la Pontul Euxin îți aduce apoi caldură și-o stare de bine. Ciorba picantă de midii și rapane (pe care, zic unii, o puteți mânca și-n zile de post, că vietățile marine fără sânge cică ar fi permise, după vechile canoane – până și călugării din Muntele Sfânt) are, altminteri, destule legume, verdețuri și ierburi aromate care să vă ducă cu gândul la o grădină de zarzavaturi la malul unei mări dezmorțite sub soare. Rapane, midii în cochilie, ardei iute, usturoi, ceapă, leuștean, pătrunjel ulei măsline, piper, vin alb, cimbru, ardei gras, ardei capia…