Sos „Genocid” (sos de pește cu ardei iute)

E picant, ca o fetişcană focoasă; aprins, ca un fecior încă neînvăţat să ţină piept amăgirilor de sirenă. E iute ca iubirea de-o vară, care te prinde-n mrejele ei fără să-ţi lase vreme de ripostă. E aromat, provocator, înflăcărat…Sper că am folosit toate adjectivele care-i sunt pe potrivă. Pentru că sosul acesta, de-i zice “Genocid” a fost inventat ca să-nsoţească bucatele din peşte.Se face din ardei iute (foarte mult şi foarte iute), curăţat de seminţe, tăiat mărunt (foarte mărunt), “stins” – dacă “stingere” se poate numi asta – cu borş de peşte, fiert şi strecurat. Zeamă se pune cât să iasă nici prea “des”, nici prea “rar” şi-apoi i se adaugă usturoi zdrobit, pătrunjel tocat şi sare grunjoasă (cu care-i potriveşti gustul).
Sos preparat din pește și ardei iute, după o metodă originală

din partea casei