× Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti Politica de cookies.

Sos „Genocid” (sos de pește cu ardei iute)

E picant, ca o fetişcană focoasă; aprins, ca un fecior încă neînvăţat să ţină piept amăgirilor de sirenă. E iute ca iubirea de-o vară, care te prinde-n mrejele ei fără să-ţi lase vreme de ripostă. E aromat, provocator, înflăcărat…Sper că am folosit toate adjectivele care-i sunt pe potrivă. Pentru că sosul acesta, de-i zice “Genocid” a fost inventat ca să-nsoţească bucatele din peşte.Se face din ardei iute (foarte mult şi foarte iute), curăţat de seminţe, tăiat mărunt (foarte mărunt), “stins” – dacă “stingere” se poate numi asta – cu borş de peşte, fiert şi strecurat. Zeamă se pune cât să iasă nici prea “des”, nici prea “rar” şi-apoi i se adaugă usturoi zdrobit, pătrunjel tocat şi sare grunjoasă (cu care-i potriveşti gustul).
Sos preparat din pește și ardei iute, după o metodă originală

din partea casei