Parfum discret de Pontul Euxin, într-o rețetă cu inflexiuni mediteraneene. La Cherhanaua Ancora, această rețetă se prepară numai din Midii de Marea Neagra, al căror gust este mai intens. Pentru sos, folosim usturoi zdrobit, puțin ardei iute stins cu vin alb, adăugându-i roșii cherry, sare, piper și… apa pe care midiile o lasă atunci când le punem pe foc, sub capac, pentru a se deschide cochiliile, asemeni cupelor de floare sub căldura soarelui.
Midii în cochilie cu sos de vin alb, aromat cu usturoi și ardei iute
(700 g)
-pește sălbatic (180/150 gr.)
Aduse din largul Pontului Euxin. midiile „autohtone” nu au nevoie de prea mare „pregăteală”. Doar de ingrediente de calitate…
Midiile Pontului Euxin – cu gustul lor puternic, de mare-ntunecată, cu aroma de briză și de vacanță – sunt…
(200 g) – pește sălbatic
Este unul dintre acei pești cu carne dulce și delicată pe care merită să-i aduci la (pe) masa ta….
Nu, nu-i zice așa – adică… somn – fiindcă ar fi adormit în tigaia în care uleiul fierbinte-l învăluise….