Toată savoarea ei vine din faptul că zeama, saramura, nu se fierbe (ca în cazul altor rețete similare). Noi coacem roșiile, ardeii, ardeii iuți și-i tăiem în bucăți mai mare, iar zeama lăsată de ei devine un fel de marinadă în care se adaugă bucățile de pește fript pe plită și se lasă împreună să-și împrumute gusturile.
Saramură din crap de Dunăre, cu roșii, ardei și ardei iute
(200 g/ 150 g/ porție) – peşte sălbatic
-pește sălbatic (180/150 gr.)
Este unul dintre acei pești cu carne dulce și delicată pe care merită să-i aduci la (pe) masa ta….
Nu, nu-i zice așa – adică… somn – fiindcă ar fi adormit în tigaia în care uleiul fierbinte-l învăluise….
Mereu în mișcare – deloc leneș, cum e crapul „de baltă” – „peștanul” ăsta de Dunăre se recunoaște ușor…
Orice poveste pescărească ajunge până la urmă… în farfurie. O „saramurică”, una de burtă de crap, cum se face…
Șalăul este, după știucă, cel mai important răpitor din apele dulci ale Europei. Mereu activ, nu-i de mirare că…