IMG_0046-99

24

Nov

Sărbătoarea Tonului și a Somonului

Dacă n-ar fi… nu s-ar povesti. Dar și când este, mult se povestește!

Despre sărbătorile de la Cherhanaua Ancora, ce se succed, la vremea frunzelor ce cad, prinzându-se într-un tandru… vals al gusturilor bune.

Iată, bunăoară, zilele-acestea! Când „înfloresc” în farfurie, roz și roșii-purpurii, oranj și blând aureolate, preparatele din somon și ton! Regii încoronați ai apelor întinse! „Maratoniști” ai adâncurilor mării… traversând planeta dintr-o parte-n cealaltă, cu vasele de pescuit alergând după dânșii.

E o imagine epopeică, pe care bucătarul nostru știe bine a o reinventa în farfurie, condimentând-o și asezonând-o cu alte ingrediente de preț.

Vino la Cherhana și alege și tu, rând pe rând, bucatele Sărbătorii Tonului și Somonului (25 noiembrie – 1 decembrie):

Tartar de somon cu avocado, mango şi rucola

Icre de somon natur

Tartar de ton cu avocado şi ciboulette

Tartar din lup de Chile cu ghimbir, susan negru și icre de somon

Tagliatelle cu somon şi sos roze

Ravioli umpluți cu somon și ricotta, cu sos de unt și lamâie,  icre de somon

Ton în crustă de susan cu sparanghel

Somon rumenit la plită cu piure de mazăre şi sos mediteranean

Și pentru ca toate împlinite să fie, ridică paharul cu vin. Vin parfumat, de Vinarte!

Cuvee d’Excellence Sauvignon Blanc
Cuvee d’Excellence Riesling
Prince Matei Rezerva Merlot
Soare Cabernet Sauvignon

 

By admin2|Evenimente, Povestile Ancorei|0 comment

Leave a Comment