× Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti Politica de cookies.

23

Oct

Sărbătorim #toamnalacherhanauaancora cu muzică românească

„Sunt voci care nu exprimă numai frumosul muzical, minunea veche şi cu toate astea mereu nouă a cântecului, ci ceva mai mult, exprimă sufletul unui loc şi al unui timp. Aşa a fost vocea Mariei. Când cânta ea, […] parcă plângea un violoncel cu strunele de mătase”, spunea Constantin Nottara despre “Privighetoarea” Maria Tănase.
Cântecele Mariei Tănase au spart granița timpului, provoacă și azi voci românești și stăine să-i cânte muzica nemuritoare. Maria Tănase nu cânta niciodată un cântec pe care nu-l iubea. Acesta era, poate, secretul “păsării măiastre”, cum o numea Nicolae Iorga.
Muzica ei aduce bucurie și celor care nu au avut norocul să împartă aceiași ani cu ea, să o poată asculta privind-o în ochi. Iar această bucurie este adusă sâmbătă și duminică, 27 și 28 octombrie, de Marius Mihalache și Jezebe pentru a sărbători împreună muzica bună și toamna bogată.
Niciunul dintre cei doi nu s-a intersectat în această viață cu Maria Tănase, dar amândoi îi cântă de ani buni muzica.
Marius Mihalache, un excepțional artist al țambalului, obișnuit cu acordurile de mic, a interpretat pe cele mai mari scene ale lumii, alături de personalități de istorie: Chick Corea, Gloria Gaynor, Nina Simone, Francis Copolla. Compune și muzică de film – Asfalt tango (1995), Filantropica (2002), Ticăloșii (2007), Clanul Sprânceană (2007).
Marius Mihalache cântă la țambal muzică clasică, folclor, muzică romanes, jazz, etno jazz.
Jezebel a studiat muzica de mică, dar a făcut carieră în domeniul financiar-bancar. A renunțat după 20 de ani și s-a întors la prima dragoste. Abordează genuri și stiluri muzicale diferite, trecând cu naturalețe, pasiune și o rară versatilitate de la folclor – tradițional ori prelucrat – la jazz, de la chansonetta la tangou argentinian, de la ritmuri cubaneze la muzica tradițională mexicană, de la muzica românească interbelică la fado, de la muzica sacră la bell canto.
“Am iubit și-am să iubesc” – un mesaj care are aceeași valoare și azi, la distanță de zeci de ani de când a fost cântat de fenomenul Maria Tănase.
Jezebel și Marius Mihalache, fiecare cu bandul lui, vor aduce perioada interbelică la #cherhanauaancora, sărbătorind iubirea pentru muzică, în ultimul weekend din octombrie.

By admin3|Povestile Ancorei|0 comment

Comments are closed.

Contact

Telefon: 0721 33 55 55 0724 33 22 33 contact@ancora-cherhana.ro Şos. Nordului 7-9, Bucureşti (lânga Debarcader) Deschis Luni-Duminică intre 12-24