× Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti Politica de cookies.

08

Apr

Scrumbie în vremea de Paște

Scrumbia este un pește plimbăreț. Se mută primăvara din apa sărată a Mării Negre în apa dulce a Dunării ca să-și depună icrele. Aprilie-mai e perioada în care o poți găsi proaspătă prin restaurante. La noi, o puteți savura în pergament la cuptor și spun mulți că aceasta ar fi cea mai bună metodă de preparare, pentru că își păstrează grăsimea specială. Mai e timp să veniți s-o încercați.
Scrumbia se bucură de multe ‘premii’ în palmares, printre care și de cel mai curat pește din apele țării noastre. De asemenea, scrumbia este cea mai bună variantă de grăsime benefică, indicată de medici în reducerea colesterolului și îmbunătățirea circulației sanguine – Omega 3, Omega 6, Omega 9 – necesare pentru fiecare celulă umană.
Din luna august, scrumbiile pleacă spre apele din sudul Mării Negre, Constanţa-Mangalia, iar toamna târziu ajung în zona Balcic – Varna. Iarna migrează spre larg, la adâncimi de până la 100m. Așa că această perioadă este singura în care putem profita de un așa deliciu al primăverii la #cherhanauaancora – scrumbie în pergament la cuptor. Scrumbia de Dunăre are acest gust extraordinar doar primăvara, când intră în apa dulce a Dunării și se schimbă total gustul cărnii. Poftă bună!

Alegeți Pește de Paște, e mai sănătos!

Hristos a înviat!

By admin3|Povestile Ancorei|0 comment

Comments are closed.

Contact

Telefon: 0721 33 55 55 0724 33 22 33 contact@ancora-cherhana.ro Şos. Nordului 7-9, Bucureşti (lânga Debarcader) Deschis Luni-Duminică intre 12-24