× Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti Politica de cookies.

27

Jun

Stele Michelin la Cherhanaua Ancora

Mănânci ca să trăiești sau trăiești ca să mănânci? Aceasta-i întrebarea. Socrate ar fi încercat un răspuns, ar fi zis că trebuie să mănânci ca să trăiești. Pare a fi răspunsul corect, dar n-a dezvoltat subiectul. Nu a vorbit despre ce mănânci. Că poți să mănânci prost sau poți să mănânci bine. Și supremul de bine e să-ți comanzi o porție într-un restaurant cu una, două sau trei stele Michelin. Sunt oameni care merg în lume, căutând aceste restaurantele, vacanțele cu scop culinar luând o mare amploare în ultima vreme.
România nu e pe harta stelelor. Încă. Dar mai vin uneori chefi consacrați, cum vine muntele la Mahomed, să gătească pentru românii care nu merg la “munte”. Un astfel de eveniment se întâmplă la Cherhanaua Ancora, vineri – 30 iunie și sâmbătă – 1 iulie, când chef Marcello Trentini, care are, în Italia, un restaurant cu o stea Michelin, va pune fructele de mare și peștele de Marea Neagră în lumina stelelor Michelin.
Clienții noștri se vor putea bucura de tartar de sturion, paccheri cu hamsii și muguri de pin, tortelli cu rapane și bisque, carbonara di Mare, calcan alla Mugnaia, barbun cu legume marinate și roșii.

Magorabin, restaurantul lui Marcello Trentini are o stea Michelin. Marcello iubește frumosul în toate formele lui, având și o diplomă în Belle Arte și titlul de “Greatest Chef of China”, în premieră câştigat de un chef european.

Născut în Torino, Italia, în 1971, Marcello este pasionat de gătit de când era copil şi prepara tot felul de mâncăruri neobişnuite, în bucătăria familiei, combinând cu inspiraţie ingrediente din localitatea natală. El are propria filosofie culinară, despre care spune că este contemporană, fresh, gurmandă, în continuă evoluţie, locală, dar şi internaţională. Se simte inspirat de pieţele în care merge, dar şi de cultura locului în care se află. Dacă s-ar afla pe o insula pustie, şi-ar lua cu el telefonul, cuţitele şi o capră :).

“Restaurantul pe care îl conduc, Magorabin, nu mai este cel din ziua în care l-am deschis, el a evoluat împreună cu mine, cu părinţii mei, cu oamenii din echipă. Suntem 11 cu toţii şi, cu excepţia mea şi a unui coleg, toţi au vârste până în 30 de ani. Ultimul venit se numeşte Alex, este din Las Vegas, este absolvent de Conservator – chitară clasică, a urmat un curs de gătit în Denver şi de-acum face parte din echipa mea”, a declarat Marcello Trentini.

Ce sunt stelele Michelin?
Stelele Michelin vin pe roți. În 1993, doi frați care aveau deja o afacere cu anvelope, au lansat la apă primul ghid Michelin complet al restaurantelor din Franța, dar și un sistem de notare al acestora care este valabil și azi. O stea înseamnă bucătărie foarte bună pentru categoria ei, două stele îți dezvăluie o mancare excelentă, pentru care merita să faci un ocol, iar nota maximă – 3 stele Michelin – îți arată o bucătărie excepțională, care cere o călătorie specială. Restaurantele de 3 stele Michelin reprezintă vacanțe în sine, cu rezervări din timp.
Chiar dacă această Biblie a bucătarilor din lumea largă a pornit din Franța, nu aici sunt cele mai multe restaurante cu stele Michelin, ci în Tokyo, Japonia. Pe locul 2 este Parisul, pe locul 3 – Kyoto, pe locul 4 – New York, iar pe locul 5 – Honk Kong.

By admin3|Povestile Ancorei|0 comment

Comments are closed.

Contact

Telefon: 0721 33 55 55 0724 33 22 33 contact@ancora-cherhana.ro Şos. Nordului 7-9, Bucureşti (lânga Debarcader) Deschis Luni-Duminică intre 12-24