× Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti Politica de cookies.

10

Jun

Thailanda de lângă Herăstrău. Vino la o supă Tom Yum!

Știu, știu, vă place să călătoriți… Iar în afara vacanțelor voastre – de un farmec… savuros – la noi, la Cherhanaua Ancora, aflați răgazul gustativ la care visați. Și cum să nu fie așa, când Chef Florin găsește (și gătește) mereu mâncăruri care să vă fie pe plac.

Azi, destinația noastră este Thailanda… pe care, cu ingrediente și rețete potrivite, o aducem „acasă”, la țărmul Herăstrăului. Într-o lingură de Supă Tom Yum.

În bucătăria modernă thailandeză se deosebesc trei feluri de supe: asezonată cu condimente, dar nu foarte picantă, picantă şi aromată cu ierburi.

Supa nu este servită înaintea felului principal, aşa cum ştim din bucătăria noastră, ci o dată cu toate celelalte feluri. Ea are rolul de a „spăla” gustul iute sau foarte condimentat al celorlalte mâncăruri.

De asemenea, thailandezii prepară carnea sau legumele în concentrat de supă sau lapte de cocos, cu o „bază” formată din condimente sau ierburi aromatice. Condimentele sărate, cum ar fi sosul din peşte (nan pla) cu suc de lămîie, chilli şi usturoi, ierburile folosite – în general, menta, coriandrul, busuiocul, iarba de lămîie, kaffirulşi galangalul – toate acestea contribuie la un rezultat unic, excepțional.

N-o să vă dezvăluim rețeta secretă a lui Chef Florin – care adaugă laptele de cocos în supa de crevete (și uite că totuși ceva-ceva v-am zis). Dar o să vă dăm mai jos două rețete clasice thailandeze. Să aveți la ce vă gândi – nu prea mult! – înainte de a porni hotărât spre Cherhanaua Ancora, pentru o delicioasă Supă Tom Yum.
Tom Kha Kai – Pui în lapte de cocos cu galangal

Ingrediente: 300 g fileu de pui dezosat, tăiat în bucăţi mici, o jumătate de cănuţă de cremă de cocos, 5 cănuţe de lapte de cocos, 100 g galangal, două plante de lemongrass tăiate în secţiuni scurte, 10 frunze de kaffir lime, rupte, 10-15 ardei iuţi mici, pisaţi, două plante de coriandru, două rădăcini de coriandru, trei linguri de suc de limetă, 3 linguri de sos de peşte, două linguri de sare.
Preparare: Se fierbe laptele de cocos, se adaugă puiul, galangalul, lemongrass, rădăcinile de coriandru, frunzele de kaffir lime. Se pun apoi sarea şi sosul de peşte şi se fierbe. Se adaugă crema de cocos şi se amestecă uşor, apoi sucul de limetă şi ardeii iuţi pisaţi.

Tom Yum Kung – Supă acră de crevete cu lemongrass

Ingrediente: 300 g crevete mari, două rădăcini de lemongrass, tăiate în bucăţi mici, 10 frunze de kaffir lime, rupte în bucăţi mici, 5 rădăcini de coriandru, 150 g ciuperci, tăiate în jumătăţi, două plante întregi de coriandru, 5 g ardei iute thailandez, două linguri sos de peşte, o lingură de sare, trei linguri de suc de limetă, 4 căni de supă de pui.
Preparare: Se cojesc şi se curăţă bine crevetele. Se încălzeşte supa de pui. Se adaugă lemongrass, frunze de kaffir lime, rădăcina de coriandru şi ciupercile. Se încălzeşte din nou şi se pun crevetele, sucul de limetă, ardeiul iute, sosul de peşte şi coriandrul.

By admin2|Povestile Ancorei|0 comment

Comments are closed.

Contact

Telefon: 0721 33 55 55 0724 33 22 33 contact@ancora-cherhana.ro Şos. Nordului 7-9, Bucureşti (lânga Debarcader) Deschis Luni-Duminică intre 12-24