Scriam, cu ceva vreme în urmă, despre… „midiile îndrăgostite”. Dar astăzi – „comme d’habitude”, ar zice francezul, creditat drept cel mai romantic dintre locuitorii planetei -, astăzi dragostea plutește în aer și oamenii sunt cei care nu se sfiesc să-și arate sentimentele, în fiece secundă a zilei.
Și fiindcă nu ne ajunge o singură Zi a Îndrăgostiților, decretăm că am intrat în… Weekend-ul Iubirii! Când El și Ea poartă un al doilea (pre)nume, pe care-l regăsim – de data aceasta într-o cerere-rugăminte rostită în limba lui Byron – „Be my Valentine!”
Ei, și uite cum m-a fulgerat și pe mine dragostea și am uitat de ce am ajuns aici, în această pagină: să vă chem să celebrăm împreună Iubirea într-unul dintre cele mai romantice locuri din București, la țărmul unui Herăstrău însorit, „tivit” cu sălcii grăbite să intre-n primăvară.
La Cherhanaua Ancora, sâmbătă și duminică, dragostea e atotstăpânitoare și două meniuri diferite îți vor surprinde simțurile și îți vor desfăta papilele gustative.
Sâmbătă, ai meniul Ancora – Cherhana de Mareea Neagră… să rememrorați cu tot dragul plimbările pe nisip, mângâiați de briza mării. Mână în mână, suflet în suflet. Hamsiile crocante sunt „madlena” verii trecute. Dar puteți cere, cu același sublim rezultat, Hanus de Marea Neagră (la plită sau prăjit) – neam cu guvidele prânzurilor estivale. Ori roșul – ca dragostea – Barbun marinat. Iar dacă jocurile de cuvinte nu vi-s străine: o Vulpe de mare (Vatos) la plită, cu sos de roșii și măsline, pentru „vulpița” care v-a furat inima…
Duminică, în schimb, fanteziile culinare sunt în vogă. Iată câteva provocatoare melanjuri de arome și savori:
Somon marinat în infuzie de sfeclă roșie, icre de somon cu guacamole și spumă de șampanie
sau
Saint Jacques, icre de somon, ton în crustă de susan și lup de mare file cu mousse de cocos, cartofi violeți, baby carrots și piure de mazăre.
Adaugă o felie dulce ca dragostea din tortul special creat pentru Valentine’s Day: ciocolată albă și neagră, fructe de pădure și mascarpone.
O zi-nsorită (ori o noapte delicat de lună mângâiată), mâncare rafinată (să țină isonul buzelor dulci) și-un vin anume pritocit să facă inima să bată solfegiul marilor iubiri. Unde? La Ancora, la cherhanaua ta romantică. Și când? De Ziua Îndrăgostiților, se înțelege!
Create pentru voi, perechea de aur a lumii, bucatele-s bogate în savori. Iar vinurile ce le însoțesc sunt… tandre:
Sole Roze, Recas – reconfortant, fructat (arome de zmeura si cirese) si elegant
Sole Sauvignon Blanc, Recas – catifelat, cu arome de piersica si grapefruit rosu
Muse Day, Rose, Recas – modern , reconfortant cu arome de rodii si cirese
Solo Quinta, Recas – un vin cu arome exotice (mango, passoa) ,elegant si complex
Sole Chardonnay, Recas – un vin cu personalitate si eleganta,arome de lychee si pomelo
Cuvee Überland, Recas – arome de fructe negre si rosii,ciocolata si condimente
…Fie ca Ziua Îndrăgostiților să fie prima zi a unui secol de Iubire!