Sărbătoarea Fructelor de Mare (11-17 decembrie)

O simfonie a gusturilor marine! Un blând vârtej de amintiri saline! O sărbătoare… cu fructe de mare! Din 11 până-n 17 decembrie, Cherhanaua Ancora se-animă de bucuria gurmand-gurmeților ce îndrăgesc aceste daruri neprețuite ale mării, gătite după imaginația bucătarului – ceea ce lui Chef Florin îi prisosește, chiar – și după pofta degustătorului. Iată și…

Read more

Un calcan și o „turbotieră”

În bucătăria micului “studio” închiriat preț de-o vacanță, la Nisa, stau de povești (culinare, cum altfel?) cu Annie Papa, gazda mea, pe sfert grecoaică, pe trei-sferturi provensală și pe de-a-ntregul artistă. Annie e ceramistă. În mâinile ei, lutul capătă aripi. Și… aripioare… De pește. Vorbim despre peștii Mediteranei, despre peștii Provenței, când, deodată, se ridică…

Read more

La mulți ani Andrei! La mulți ani Andreea!

Creștinii îl sărbătoresc astăzi, 30 noiembrie pe Sfântul Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc. El mai este numit “Cel dintâi chemat”, întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat. Peste 660.000 de români care poartă numele Sfântului Andrei, ocrotitorul României, îşi sărbătoresc, astăzi, onomastica. Cherhanaua ANCORA le urează „La mulți ani!” tuturor celor care poartă…

Read more

Sărbătoarea hamsiilor, guvizilor, barbunilor și zarganilor!

Cu alte cuvinte, sărbătoarea peștilor mici. Mici-mititei, dar gustoși din cale-afară! Între 30 octombrie și 5 noiembrie, bucură-te și tu de savoarea acestor preparate: Hamsii marinate în casă Hamsii picante marinate în casă Barbun de Marea Neagră marinat Hamsii crocante Guvizi de Marea Neagra prăjiți Hanus la plită/ prăjit Barbun de Marea Neagră prăjit Zargan…

Read more