Regina sărbătorii e… DORADA, peștele de aur al Mediteranei!
Sălbatică, regală, roșie… în varietăți ce te vor surprinde ca gust și textură, se pretează și la preparări simple – la cuptor, pe grătar, pe plită ori în crustă de sare -, dar și în asocieri inspirate sau așezate pe frigărui. I se alătură, exotică, și „verișoara” ei, HIONA – un pește pe care vă provocăm să îl descoperiți!
Vino la Cherhanaua Ancora de pe 20 până pe 26 noiembrie și alege ce îți dorești din meniul sărbătorii:
Doradă sălbatică la grătar/ în crustă de sare/ la plită/ la cuptor,
Doradă roșie la grătar/ în crustă de sare/ la plită/ la cuptor,
Doradă regală la grătar/ în crustă de sare/ la plită/ la cuptor – calibrul 800-1000g,
Peşte hiona la grătar/ la plită/ la cuptor,
Doradă calibrul 400-600 g la grătar/ în crustă de sare/ la plită/ la cuptor,
File de dorada la plită cu spanac sote, Frigărui din file de dorada la plită cu sos de roșii alla livornese (file de dorada, roșii cherry, ardei iute, măsline, capere)