E vremea să alergăm cu corăbiile noastre spre apele mai blânde ale Mediteranei, acolo unde regină e DORADA, frumoasa de aur a mărilor de peruzea, și rege – LUPUL DE MARE, destoinicul stăpân al adâncurilor. Este, deci,
SĂRBĂTOAREA LUPULUI DE MARE ȘI A DORADEI
Spun pescarii Mediteranei că peștele are 24 de vieți și că pierde câte una la fiecare oră a zilei. Și mai spun că el are 24 de secrete, pe care numai un bucătar cu știință, pasiune și experiență ajunge să le cunoască bine. Să-l frigi pe plită pare simplu, dar contează fiecare minut pe care peștele îl petrece pe tabla fierbinte. Să-i faci veșmânt de sare – asta nu știe oricine! La Cherhanaua Ancora secretele sunt dezlegate, așa cum în post sâmbetele și duminicile, și-n ziua marilor sărbători dezlegare este la pește!
Ce-o să mâncați, la Sărbătoarea noastră de la Cherhana? Dorada roșie la plită/în crustă de sare/ la cuptor – peşte sălbatic; Lup de mare la plită/în crustă de sare/la cuptor – peşte sălbatic; Lup de piatră la plită/în crustă de sare/ la cuptor – peşte sălbatic; Dorada calibrul 400-600g la plită/ în crustă de sare/ la cuptor; Lup de mare calibrul 400-600g la plită/ în crustă de sare/ la cuptor; Lup de mare calibrul 800-1000g la plită/în crustă sare/la cuptor; File de lup de mare cu legume soté; File de dorada la plită cu spanac soté.
Tovarăș bucatelor va fi și de data asta… vinul, povenit din CRAMA BASILESCU. Se va degusta, pe indelete, Golem Alb (Chardonnay, Feteasca Alba, Riesling) si Golem Rosu
(Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot).
E timp de poveste și de încercat bucate și vinuri!
Unde? – La Cherhanaua Ancora, Șoseaua Nordului nr. 7-9, lângă Debarcaderul Garofița (pe țărmul nordic al Herăstrăului)
Când? – De la 21 la 28 noiembrie