Dacă n-ar fi… nu s-ar povesti. Dar și când este, mult se povestește!
Despre sărbătorile de la Cherhanaua Ancora, ce se succed, la vremea frunzelor ce cad, prinzându-se într-un tandru… vals al gusturilor bune.
Iată, bunăoară, zilele-acestea! Când „înfloresc” în farfurie, roz și roșii-purpurii, oranj și blând aureolate, preparatele din somon și ton! Regii încoronați ai apelor întinse! „Maratoniști” ai adâncurilor mării… traversând planeta dintr-o parte-n cealaltă, cu vasele de pescuit alergând după dânșii.
E o imagine epopeică, pe care bucătarul nostru știe bine a o reinventa în farfurie, condimentând-o și asezonând-o cu alte ingrediente de preț.
Vino la Cherhana și alege și tu, rând pe rând, bucatele Sărbătorii Tonului și Somonului (25 noiembrie – 1 decembrie):
Tartar de somon cu avocado, mango şi rucola
Icre de somon natur
Tartar de ton cu avocado şi ciboulette
Tartar din lup de Chile cu ghimbir, susan negru și icre de somon
Tagliatelle cu somon şi sos roze
Ravioli umpluți cu somon și ricotta, cu sos de unt și lamâie, icre de somon
Ton în crustă de susan cu sparanghel
Somon rumenit la plită cu piure de mazăre şi sos mediteranean
Și pentru ca toate împlinite să fie, ridică paharul cu vin. Vin parfumat, de Vinarte!
Cuvee d’Excellence Sauvignon Blanc
Cuvee d’Excellence Riesling
Prince Matei Rezerva Merlot
Soare Cabernet Sauvignon