Unde? – La Cherhanaua Ancora, Șoseaua Nordului nr. 7-9, lângă Debarcaderul Garofița (pe țărmul nordic al Herăstrăului)
Când? – De la 6 la 14 decembrie 2014
Sfântul Nicolae – ocrotitorul copiilor și-al fetelor de măritat – e, de asemenea, patronul navigatorilor și-al pescarilor din largul mărilor. Nu întâmplător, deci, de ziua lui, când, după tradiție, este dezlegare la pește, pornim și noi sărbătoarea onorând două specii de pești care se aseamănă printr-o caracteristică anume: migrarea. Și unul, și celălalt, călătoresc prin apele albastre, de la un capăt la celălalt al lumilor, pentru a-și împlini menirea: perpetuarea speciei… spre deliciul gurmanzilor de pretutindeni.
Din 6 decembrie, deci, până pe 14 ale lunii, la Cherhanaua Ancora este
SĂRBĂTOAREA TONULUI ȘI A SOMONULUI
Tonul, pe care japonezii, astăzi, îl urmăresc cu pescadoarele, din mările Asiei până-n Atlantic – lăsând europenilor și nord-africanilor dreptul de a-l „vâna” în Mediterana – este foarte prețuit pentru carnea lui de un roșu aprins. Somonul – rudă stilată, imperială, a păstrăvului – are și el parte de glorie… în bucate.
La noi, la Cherhana, veți parte întotdeauna numai de exemplare crescute în libertate și nu de pește de crescătorie! Cunoscătorii știu că aceasta este garanția gustului desăvârșit!
Ce-o să mâncați, la Sărbătoarea noastră de la Cherhana?
Tartar de ton sălbatic cu avocado şi ciboulette
Carpaccio de ton sălbatic
Tartar de somon sălbatic cu avocado, mango şi rucola
Carpaccio de somon sălbatic
Ton in crusta de susan cu sparanghel
Somon rumenit la plita cu piure de mazare si sos mediteranean
Nu vor lipsi din sărbătoare nici vinurile alese. De această dată, licori premiate îi vor însoți pe cei doi adevărați „monarhi ai mărilor”:
Lacerta Cuvee X ( Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Rhein Riesling)
Lacerta Cuvee IX ( Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra, Blaufraenkisch)
Lacerta Blaufraenkisch Rose
Iar în serile de 12, 13 și 14 decembrie, un sommelier va desluși oaspeților noștri tainele vinurilor degustate!
E timp de intrat în poveste și de încercat bucate și vinuri!